8 نکته در مورد اصلاحیه جدید معافیتهای قانون مالیات مستقیم:
دولت ایران همسو با سیاستهای حمایتی از اقتصاد کشور و در راستای اقتصاد مقاومتی دراردیبهشت ماه سال 96، اصلاحیههای جدیدی در قانون مالیات مستقیم در مورد پرداختکنندگان مالیات اعمال کرد.
فهرست مطالب
طبق قانون مالیات مستقیم ایران، هر شخص حقیقی و یا حقوقی ایرانی و غیر ایرانی (بهجز سازمانهای دولتی و شهرداریها) نسبت به کلیه اموال و داراییهای خود در داخل ایران موظف به پرداخت مالیات هستند. آنها از درآمدهایی که داخل ایران کسب میکنند باید به دولت مالیات پرداخت کنند. همچنین کلیه اشخاص حقوقی ایرانی در خارج از مرزهای ایران به فعالیت اقتصادی میپردازند نیز موظف پرداخت مالیات به دولت هستند.
طبق آخرین اصلاحیه که سازمان امور مالیاتی کشور برای حمایت بیشتر از شرکتها و تولید داخلی در آغاز سال 96 در مورد قانون مالیات مستقیم اعمال کرد. بسیاری از مشمولین این قانون سالهای بیشتری از پرداخت مالیات معاف شدند.
در زیر به این موارد که اصلاحیه ماده 132(موارد معافیتهای مالیاتی) قانون مالیات مستقیم است اشاره میکنیم:
- درآمد اشخاص حقوقی غیردولتی در واحدهای تولیدی یا معدنی و تولیدی فناوری اطلاعات که قبل از سال 96 مشمول تخفیف 80 درصدی به مدت 4 سال و تخفیف 100 درصدی به مدت 8 سال در مناطق کمتر توسعهیافته بود. به اعمال تخفیف 100 درصد و به مدت 10 سال تغییر یافت.
معافیتهای بالا شامل شرکتهایی است که محل استقرار آنها در بیش از فاصله 120 کیلومتری پایتخت،50 کیلومتری کلانشهر اصفهان و 30 کیلومتری مراکز استانها و همچنین شهرهایی که بیش از 300 هزار نفر جمعیت دارند نخواهد شد.
- همه شرکتهایی که در شهرکهای صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی کشور مستقر شوند. پس از ۲ سال و در صورت استقرار شهرکهای صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی در مناطق کمتر توسعهیافته، پس از ۳ سال از آغاز فعالیت مشمول تخفیف 100 درصدی مالیات خواهند شد.
- کلیه اماکن اقامتی و گردشگری و زیارتی به مدت 5 سال و در مناطق کمتر توسعهیافته به مدت 10 سال از پرداخت معاف خواهند بود.
- کلیه مراکز خدماتی درمانی و بیمارستانی به مدت 5 سال و در مناطق کمتر توسعهیافته به مدت 10 سال از پرداخت معاف خواهند بود.
- شرکتهای موفق در امر اشتغالزایی که چندین سال مشمول قوانین معاف از مالیات بودند. اگر هرسال،50 درصد نسبت به سال قبل نیروی کار خود را افزایش دهند یک سال دیگر به سالهای معافیت آنها افزوده خواهد شد.
- شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری که قبلاً 10 سال معاف بودند. از سال 96 به مدت ۱۵ سال معاف خواهند بود.
- اشخاصی که اقدام به سرمایهگذاریهای نقدی در غالب عقود مشارکتی ) عقود مشارکت مدنی، مشارکت حقوقی، مضاربه، معامله سلف و سرمایهگذاری مستقیم) در بنگاههای تولیدی میکنند. معادل سودی که از این مشارکت خواهند داشت از مالیات معاف میشوند.
- اشخاصی که حقوق آنها زیر 4/2 میلیون تومان است، مالیاتی به حقوق آنها تعلق نخواهد گرفت. همچنین کسانی که سقف حقوق آنها بالاتر و تا مرز 5 برابر از این مبلغ است باید 10 درصد از حقوق خود را مالیات دهند و در مورد حقوق بالاتر، مالیات 20 درصدی تعلق خواهد گرفت.