امروزه میدانیم که بازاریابی دیجیتال رکن مهمی در موفقیت کسب وکار ها ست. دیجیتال مارکتینگ در سه مرحله انجام میشود که به ترتیب حضور، عرضه و آنالیز هستند. در این مطلب میخواهیم به اهمیت آنالیز در بازاریابی دیجیتال بپردازیم. آنالیز کردن به معنای تحلیل و بررسی روند پیشرفت کار است که این کار در بازاریابی دیجیتال بسیار بهتر از بازاریابی سنتی قابل انجام است. زیرا تمام داده ها و اطلاعات شما ثبت شده و توسط برنامه های متعددی قابل اندازه گیری می باشد. اما این کار نکات مختص به خودش را دارد که در این متن به آنها میپردازیم. همراه ما باشید.
فایل صوتی مقاله را در زیر میتوانید گوش کنید.
اهمیت آنالیز در بازاریابی دیجیتال
به طور خلاصه تحلیل در دیجیتال مارکتینگ به منظور اندازه گیری داده ها و میزان پیشرفت و سپس بهبود روند کار است. چرا لازم است آنالیز صورت گیرد؟ علت ساده است. شما برای بازاریابی دیجیتال خود پول و انرژی صرف کرده اید بنابراین لازم است بدانید تا چه حد موثر واقع شده است تا بتوانید در ادامه به شیوه ی موثرتری هزینه کنید. بقای کسب وکار شما به میزان زیادی به این مرحله وابسته است.
فرض کنید که شما هزینه ای را برای دیجیتال مارکتینگ در نظر گرفته اید. این هزینه احتمالا در بخش هایی همچون شبکه های اجتماعی شما، ایمیل مارکتینگ، سئو وبسایت، تاسیس وبسایت و تبلیغات بنری صرف شدهاند. اکنون شما انتظار افزایش فروش و بازگشت هزینه ی صرف شده ی خود را دارید اما این اتفاق نمی افتد. آنالیز در بازاریابی دیجیتال در اینجا به کمک شما می آید و با کمک ابزارهایی به شما نشان میدهد که اشکال کار از کجا بوده و چگونه می توان آن را اصلاح کرد. معمولا اولین قدم های شما در بازاریابی دیجیتال کاملا درست نیستند و پس از تحلیل متوجه ایرادهایی خواهید شد. بنابراین نباید از این مرحله ی مهم صرف نظر کرد و پنداشت که صرفا با صرف هزینه ی زیاد می توان به موفقیت در فروش دست یافت. این تصوری اشتباه و ناقص است.
مراحل آنالیز در بازاریابی دیجیتال
جمع آوری اطلاعات و داده ها
بسته به کسب وکار مورد نظر شما و پروسه ی دیجیتال مارکتینگی که برای آن در نظر گرفته اید داده های شما متفاوت هستند. ممکن است داده های شما دفعات کلیک بر روی لینک، تعداد لایکها، دفعات تماس، تعداد نظرات و … باشد. این شما هستید که تعیین میکنید چه میزان رشدی مد نظر شماست و شاخص دقیقی برای آن وجود ندارد. برای جمع آوری این داده ها در برخی موارد نیاز به صرف هزینه دارید که در این مورد بهتر است با کارشناس دیجیتال مارکتینگ مربوط به خود مشورت کنید.
اندازه گیری داده ها
در این مرحله توسط ابزارهای مشخصی باید داده ها اندازه گیری شده و اعداد به دست آیند.
آنالیز داده ها
در این مرحله توسط ابزارهایی اطلاعات عددی تفسیر شده و تحلیل صورت می گیرد. سپس در مورد اصلاح شیوه ی بازاریابی نتیجه گیری میشود. سپس این سه مرحله دوباره تکرار میشوند اما این بار روند شما بهینه شده و در صورت آنالیز درست نتایج بهتری به دست خواهد داد.
[irp posts=”22841″ name=”افزایش فروش به وسیله شبکه های اجتماعی ( قسمت اول )”]
معیارهای تحلیل در شبکه های اجتماعی
نرخ کلیک از طریق شبکههای اجتماعی
این به معنای میزان ورود مخاطبان از طریق شبکه های اجتماعی به وبسایت شماست. با این روش می توان میزان تاثیر هر شبکه ی اجتماعی را آزمایش کرد.
تعداد فالوورها
هرچه فالوورهای بیشتری داشته باشید میزان ارتباط شما با مخاطبانتان و در نتیجه نرخ تبدیل بیشتر می شود. پس میزان دنبال کننده ها معیار مهمی ست.
تبلیغات دهان به دهان
این معیار به شما میزان وایرال(viral) شدن و پخش شدن دهان به دهان محتوای تان را نشان می دهد. هرچه بیشتر باشد تاثیرگذاری محتوای شما بیشتر بوده است.
میزان فروش
این معیار در واقع به وبسایت شما نیز وابسته است و به شما نشان میدهد که تبلیغات شما در شبکه های اجتماعی تا چه میزان بر فروش شما در وبسایتتان اثر گذاشته است.
میزان تاثیرگذاری اینفلوئنسرها
اگر از اینفلوئنسر مارکتینگ برای بازایابی استفاده کرده اید، آنالیز در بازاریابی دیجیتال شما باید شامل بررسی میزان جذب مخاطبان از این روش نیز باشد.
معیارهای تحلیل در وب سایت
درگیر شدن مخاطبان(Engagement)
این به معنای میزان زمانی ست که هر فرد در هر یک از صفحات وبسایت شما سپری میکند که به معنای میزان جذابیت محتوای شما برای مخاطبان است.
بازدید از سایت
نشان دهندهی این است که ترافیک سایت شما در کل چقدر است.
نرخ پرش سایت
این به معنای پرش مخاطب از سایت شماست. به این معنا که مخاطب پس از بازدید از سایت شما به سرعت سایت را ترک کند. بالا بودن این میزان به این معناست که محتوای شما برای مخاطب جالب توجه نبوده است.
صفحات پربازدید سایت
به شما نشان می دهد که کدام صفحاتتان پربازدید ترین ها بوده اند و محتوای آن برای مخاطبین جذابتر بوده است.
کلیدواژه ها
توسط ابزارهایی میتوانید بفهمید که کدام کلیدواژه ها باعث ایجاد ترافیک در سایت شما شده اند و درنتیجه کلمات کلیدی محتواهای خود را ارتقا بدهید.
ارجاع ها
این معیار آنالیز به شما نشان میدهد که مخاطبان از طریق کدام لینکها به سایت شما وارد شدهاند. ممکن است مربوط به گوگل باشد و یا وبسایت های دیگری که لینک شما را درون خود قرار دادهاند.
مزایای آنالیز در بازاریابی دیجیتال
موثرتر واقع شدن
با توجه به اطلاعات ناشی از تحلیل میتوانیم برخورد مناسب تری با نیازهای مشتریان داشته باشیم و رفتارهای احتمالی آنان را پیشبینی کنیم. این پیشبینی سبب میشود تا با صرف انرژی کم بتوانیم تاثیر بیشتری بر مخاطبان بگذاریم.
نظارت کردن مشتری
می توان با استفاده از نتایج به دست آمده بر رفتارهای مشتریان نظارت کنیم و برای بازاریابی قویتر ایجاد کمپین های موثرتر اقدام کنیم.
ارتباط با مشتری در لحظه
آنالیزها به ما کمک میکنند تا با سرعت بیشتری پاسخگوی مشتریان باشیم چرا که میتوانیم در لحظه نتایج کمپین ها و تعاملات مخاطبان را مشاهده کنیم.
شخصی سازی ارتباط با مشتری
از ابزارهای آنالیز در بازاریابی دیجیتال می توان برای شناخت بهتر و دسته بندی مشتریان استفاده نمود. می توانیم پیامهای مشخصی برای هر دسته از مشتریان با توجه به علاقه مندی آنان ارسال کنیم. شناخت مشتریان سبب میشود تا محتوای مناسبتری برای هر یک از مشتریان تولید کرده و سبب وفاداری مشتریان شویم.
بهبود مداوم
به طور کلی به کمک ابزار های تحلیل سایت میتوان تمام بسترهای دیگر را نیز کنترل نموده و حضور خود را در فضای آنلاین بهبود ببخشیم. خواه وبسایت باشد یا شبکه های اجتماعی و یا اپلیکیشن.
Podcast: Play in new window | Download