حسابداری لجستیک چیست | نرم افزار حسابداری لجستیک چه ویژگی هایی دارد؟

نوشته شده توسط مهدی میدان
زمان مطالعه این مقاله: 10 دقیقه

فهرست مطالب

حسابداری لجستیک در واقع استفاده از اصول و قوانین علوم حسابداری برای مدیریت هزینه‌ها و برنامه ریزی فرایندها در تمام مراحل حمل، نگهداری و انبار داری محصولات می‌باشد. نرم‌افزار حسابداری لجستیک وظیفه ثبت و کنترل تمام اطلاعات مربوط مراحل مختلف زنجیره تأمین از تولید محصول تا رسیدن به دست مشتری را بر عهده دارد. میتوانیم به شما یک نرم افزار لجستیک مناسب پیشنهاد دهیم. یکی از بهترین نرم‌ افزار در این زمینه، نرم‌افزار حسابداری محک می‌باشد که با دارا بودن ویژگی‌های کاربردی فراوان، امکانات ویژه‌‌ای را در اختیار سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در این زمینه قرار می‌دهد. یکی از نرم‌افزارهای خوب در این زمینه، نرم‌افزار حسابداری محک می‌باشد که با محاسبه فرایند ثبت عملیات، موجودی کالا، رهگیری کالا و… مدیریت و ثبت اطلاعات مالی شرکت‌های حمل‌ونقل، انبارداری‌ها و… را به ساده‌ترین روش ممکن امکان‌پذیر می‌کند.

در دنیای پررقابت امروزه با توجه به ویژگی محیطی متنوع و وجود مشتریان بالقوه، دیگر روش‌های مدیریتی گذشته برای تأمین، توزیع و مدیریت کالا، کارایی چندانی ندارد. امروزه اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها نیازمند این می‌باشد که یکپارچگی را در تمام فرایندها از تولید مواد خام اولیه گرفته تا رسیدن کالا به دست مشتری را پیاده سازی کنند. در واقع این کار نیاز به مدیریت و برنامه ریزی اصولی و صحیح دارد. مدیریتی که بر تمام فرایند‌های زنجیره تأمین تا توزیع نظارت داشته باشد. در این مقاله به بررسی زنجیره تأمین، مدیریت زنجیره تأمین، لجستیک، مدیریت لجستیک، حسابداری لجستیک و اهمیت آن و همچنین سایر نکات مهم در این خصوص خواهیم پرداخت.

تعریف دقیق لجستیک چیست؟

این روزها ردپای لجستیک در زندگی روزمره افراد به وضوح قابل مشاهده است. اگر بخواهیم به زبان ساده اصطلاح لجستیک را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم: مدیریت فرآیند جمع آوری، ذخیره و انتقال منابع (یا کالاها) از نقطه مبدأ به نقطه مقصد را لجستیک می گوییم. در واقع لجستیک بخشی از زنجیره تأمین محسوب می شود که وظیفه جابجایی یک مرسوله و تحویل آن به گیرنده نهایی را برعهده دارد.

لجستيك هوشمند چيست؟

اين نوع لجستيك مؤثرتر و کارآمدتر، سازگارتر با محیط‌زیست بوده و می‌تواند فرآیندهای جدید و خدمات با ارزش‌افزوده بالا تولید نماید و به‌سرعت در حال گسترش است و بشدت هم مورد استقبال قرار دارد. لجستيك هوشمند كه با عنوان Smart Logistic خدمتي نوين است برای صنعت حمل‌ونقل و زنجيره تأمین كه به‌منظور ایجاد یک لجستيك جدید در مدیریت اطلاعات و همکاری بین بازیگران مختلف در زنجیره تأمین به وجود آمده است.بهره گیری از تکنولوژی‌هایی مثل هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (IOT) و… در مراحل مختلف لجستیک هوشمند به کار گرفته می‌شود.

منظور از مدیریت لجستیک چیست؟

وظایفی که بر عهده یک مدیر لجستیک یا تدارکات است و او باید در قبال آن پاسخگو باشد با توجه به کسب و کاری که در آن فعالیت دارد میتواند بسیار متفاوت باشد. وظایفی که در حیطه مدیریت لجستیک قرار دارد شامل نظارت و مدیریت موجودی است که به وسیله سازماندهی انتقال مناسب و انبار کافی موجودی صورت می گیرد. اگر یک مدیر لجستیک توانمند باشد این جنبه های فرایند حمل و نقل و تدارکات را با مراحل حرکت موجودی و منابع در طول زنجیره تامین بسیار هماهنگ برنامه ریزی خواهد کرد.

زنجیره تأمین

زنجیره تأمین

زنجیره تأمین مجموعه‌‌ای از افراد، سازمان‌ها و منابع و… می‌باشد که در تولید، فروش و تأمین یک کالا نقش دارند. این مجموعه می‌تواند نقش مهمی در رساندن مواد اولیه از تأمین‌کننده به تولید کننده داشته باشد یا مسئولیت تحویل کالا به مشتری را به عهده بگیرند. به عبارت دیگر شرکت‌های مختلف به این دلیل زنجیره تأمین تشکیل می‌دهند تا بتوانند از هزینه‌های خود کم و در بازار پر رقابت به حیات خود ادامه دهند. این عوامل سبب به وجود آمدن علمی به نام مدیریت زنجیره تأمین (SCM) شده است تا بر تمام این فرایند نظارت داشته باشد. زنجیره تأمین منجر به کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت انجام کار شرکت می‌شود. در گذشته شرکت‌ها برای افزایش رقابت در بازار تلاش می‌کردند تا با بهینه کردن فرایندها و استاندارد سازی آنها محصولاتی با کیفیت بتر و هزینه کمتر تولید کنند. اما امروزه بیشتر شرکت‌های دریافته‌اند که برای ادامه حضور در بازار تنها بهبود فرایندهای داخلی و توانایی‌های شرکت کافی نیست، بلکه تولید کنندگان مواد اولیه و قطعات نیز باید محصولاتی با بهترین کیفیت و کمترین هزینه تولید کنند و همچنین توزیع کنندگان محصولات نیز باید ارتباطات قوی در این زمینه داشته باشد. با چنین نگرشی، مدیریت زنجیره تأمین پا به عرصه گذاشت و در مدت زمان کوتاهی در بیشتر سازمان‌ها و شرکت‌ها به کار گرفته شد.

مدیریت زنجیره تأمین چیست؟

مدیریت زنجیره تأمین چیست؟

به طور معمول مدیریت زنجیره تأمین تلاش می‌کند تا تولید، حمل و توزیع محصول را کنترل کند. با مدیریت زنجیره تأمین سازمان‌ها و شرکت‌ها قادر به کاهش هزینه‌های اضافی و ارسال سریع و ارزان محصول به مصرف کننده هستند. این کار با کنترل موجودی محصول، تولید، توزیع و فروش محصولات شرکت انجام می‌شود.

می‌توان گفت هدف مدیریت زنجیره تأمین تحویل محصول به مشتری با حداکثر کیفیت، حداقل قیمت و کوتاه‌ترین زمان است. به طور کلی مدیریت زنجیره تأمین از پنج بخش اصلی تشکیل شده است که هریک از آنها نقش مهمی در این زنجیره ایفا می‌کنند. بخش‌های اصلی مدیریت زنجیره تأمین عبارت‌اند از:

  • برنامه ریزی: اصلی‌ترین و مهم‌ترین مرحله در مدیریت زنجیره تأمین، برنامه‌ریزی می‌باشد که در آن بیشترین تمرکز صاحبان کسب و کار باید بر روی توسعه طرح‌های استراتژیک در جهت افزایش سود باشد. مدیریت زنجیره تأمین به طور کلی بر روی برنامه‌ریزی و توسعه مجموعه‌ای از اصول و معیار‌ها تمرکز می‌کند که می‌تواند نیازهای مشتریان را به بهترین شیوه بهینه کند.
  • منابع: پس از یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی، مرحله بعد توسعه و یافتن منابع مناسب برای این زنجیره است. به عبارتی باید تأمین کنندگان مناسبی را جهت تهیه مواد اولیه مناسب برای تولیدات خود پیدا کنید.
  • تولید: مرحله سوم، مرحله تولید و تأمین محصولات مورد نیاز برای مشتریان است. در این مرحله، محصولات تولید و بسته‌بندی می‌شوند و برای تحویل به مشتریان آماده می‌شوند.
  • ارسال: در این مرحله، بخش ارسال در زنجیره تأمین، وظیفه هماهنگی و تحویل محصول به مشتری را بر عهده دارد. محصولات نهایی در این مرحله از طریق تأمین‌کننده به مشتریان هدف ارسال می‌شود. این مرحله اصولاً تحت عنوان لجستیک شناخته می‌شود. از لجستیک به طور کلی برای اشاره به روند هماهنگی و انتقال منابع (افراد، مواد اولیه، تجهیزات و…) از یک مکان به محل ذخیره سازی در مقصد مورد نظر استفاده می‌شود.
  • ارجاع: در این مرحله از زنجیره تأمین محصولات معیوب یا آسیب دیده توسط مشتریان به شرکت تأمین کننده بازگردانده می‌شود. در واقع در این مرحله شرکت باید به شکایت‌ها و درخواست‌های مشتریان خود رسیدگی کند.
جریان‌های زنجیره تأمین

جریان‌های زنجیره تأمین

جریان مواد: این جریان شامل جریان مواد خام، مواد بازیافت شده و محصولات نهایی می‌باشد. به طور کلی این جریان یک جریان فیزیکی را در زنجیره شکل می‌دهد.

جریان اطلاعات: تمام جریان‌های مربوط به تقاضا، سفارش‌های برگشتی، برنامه ریزی و نقل و انتقال کالا را شامل می‌شود.
جریان مالی: این جریان شامل تمام جریان‌های مالی، اطلاعات کارت‌های اعتباری، پرداخت‌ها و… می‌باشد.

لجستیک چیست؟

لجستیک چیست؟

لجستیک قسمتی از زنجیره تأمین می‌باشد که جریان نقل و انتقال مواد و نگهداری آنها، خدمات و اطلاعات مربوطه به آن‌ها را از مبدأ تا مقصد (تولید کننده به مصرف کننده) برنامه ریزی و کنترل می‌کند. به عبارت دیگر لجستیک فرایندی است که با یک نیاز شروع می‌شود و با تحقق آن نیاز به پایان می‌رسد. از منظر سازمانی لجستیک شامل فرایندهای خرید، حمل‌ونقل، جابه‌جایی و تضمین کیفیت و سایر موارد است. لجستیک برای اطمینان از سطح بالایی از بهره‌وری نقشی اساسی دارد، زیرا می‌تواند زمان لازم برای دستیابی به آنچه را که در حال تولید یا تحویل کالا و خدمات به مشتریان نهایی است را کاهش دهد. برای نمونه شرکتی است که کلیدهای درب را برای قفل سازها تولید می‌کند. مواد اولیه خود را از تأمین کننده مستقر (محلی) در کشور خود خریداری می‌کند، اما پس از انجام برخی تحقیقات، مدیر زنجیره تأمین یک تأمین کننده ارزان‌تر را در کشور دیگری شناسایی می‌کند. اما پس از بررسی تمام جنبه‌های لجستیکی معامله، شرکت تصمیم می‌گیرد که برای خرید از کشور دیگر اقدامی نکند، زیرا خرید و واردات این ماده گران‌تر از خرید آن از تأمین کننده محلی خود می‌باشد.

لجستیک می‌بایست شرایطی را فراهم کند که کلیه مواد، امکانات و خدمات بر اساس برنامه: در مکان صحیح، زمان صحیح و با کیفیت و هزینه مناسب به گروه هدف برسد. به عبارتی تمام فرایند‌های لجستیک نیاز به برنامه ریزی صحیح و اصولی دارد که این برنامه ریزی در بستر سیستم‌های حسابداری لجستیک پایه ریزی می‌شود.

انواع لجستیک کدام است؟

انواع لجستیک کدام است؟

لجستیک را بر اساس معیارهای مختلفی طبقه‌بندی می‌کنند. دو نوع از دسته‌بندی‌های مهم لجستیک شامل دسته‌بندی بر اساس محل انجام انتقالات و دسته‌بندی بر اساس مراحل توزیع می‌باشد.

دسته‌بندی بر اساس محل انجام انتقالات

این دسته بندی لجستیک به دو مفهوم لجستیک درون سو و لجستیک برون سو تقسیم می‌شود. فرایند لجستیک درون‌سو شامل جابه‌جایی مواد اولیه، کالاهای آماده و تجهیزات از تولید کننده یا کانال‌های توزیع دیگر به انبار یا فروشگاه‌های خرده فروشی می‌باشد. اما فرایند لجستیک برون‌سو به رسیدن محصولات نهایی به دست مشتری مربوط می‌شود که اغلب از یک مرکز توزیع شروع می‌شود و به دست مشتری نهایی می‌رسد.

فرایندهای لجستیک درون‌سو و برون‌سو هر دو در حمل‌ونقل کالا از یک شبکه توزیع به شبکه دیگر تمرکز دارند. دانستن نحوه کار هر فرایند برای بهینه سازی زنجیره تأمین، کاهش هزینه‌ها و مدیریت بهتر انتظارات مشتری بسیار مهم است.

دسته‌بندی بر اساس مراحل توزیع

این نوع دسته‌بندی مربوط به انتقال یا حمل‌ونقل کالا در مراحل توزیع می‌باشد. جهت تأثیرگذاری روش انتخاب حمل‌ونقل بر سایر بخش‌های لجستیک و زنجیره تأمین کالا، معرفی این نوع دسته‌بندی کمک زیادی در بهبود فرایندهای لجستیک در فروشگاه‌های اینترنتی، شرکت‌های پخش، شرکت‌های پستی و… می‌کند. به طور کلی می‌توان گفت که انتقال یک محصول از محل تولید تا رسیدن به دست مشتری شامل ۳ مرحله اصلی می‌باشد:

  1. ارسال محصول تولید شده به انبار اصلی یا مرکزی
  2. ارسال محصول از انبار اصلی به انبار‌های فرعی
  3. ارسال محصول از انبار‌های فرعی به مشتری


همچنین باید به این نکته توجه داشت شرکت‌ها و مشاغل مختلف بسته به نوع و اندازه‌ی کسب و کارشان، ممکن است تمام این مراحل را طی نکنند. برای نمونه فروشگاه‌های اینترنتی عموماً مرحله دوم یعنی ارسال محصول از انبار اصلی به انبار‌های فرعی را ندارند ولی کسب و کارهای بزرگ به طور معمول هر سه مرحله را دارا هستند.

مدیریت لجستیک چیست؟
بستن سال مالی در نرم افزار محک
بستن سال مالی در نرم افزار محک

مدیریت لجستیک چیست؟

مدیریت لجستیک در واقع به عنوان هماهنگ کننده برنامه‌ها و نقشه‌های استراتژیک برای پیشبرد اهداف در زنجیره تأمین تعریف می‌شود. این برنامه‌های استراتژیک شامل مدیریت سفارش‌ها، هماهنگی با واحد انبارداری و پخش، کنترل موجودی محصولات، مدیریت ناوگان حمل‌ونقل، برنامه‌ریزی برای توزیع، تحقیق و بازاریابی، بررسی نیاز مشتریان و… می‌باشد. مدیریت لجستیک موجب صرفه جویی در هزینه‌ها، کسب رضایت مشتری و کسب برتری رقابتی در بازار می‌شود.

مدیریت لجستیک شامل سه بخش مهم مدیریت لجستیک هوشمند، مدیریت لجستیک انبارداری، مدیریت لجستیک تحویل کالا می‌باشد که نقش آنها با گذر زمان پررنگ‌تر می‌شود. هماهنگی بین واحدهای مختلف انبارداری، بسته‌بندی و… با استفاده از سیستم‌های ارتباطی و همچنین مدیریت و گزارش‌گیری هوشمند از عملکرد نیروها اعم از بازاریاب‌ها و راننده‌ها و کارگر‌ها همه جزئی از مدیریت لجستیک هوشمند می‌باشند.
انبارداری یکی از مهمترین بخش‌های مدیریت لجستیک در هر سازمان یا کسب وکاری می‌باشد. درواقع بخش بزرگی از دارایی‌های هر سازمان یا کسب وکاری در انبارهای آنها نگهداری و انباشته می‌شود به همین علت مدیریت لجستیک انبارداری در پیشبرد اهداف و استراتژی‌های سازمان اهمیت زیادی دارد.

اما آخرین مرحله از مدیریت لجستیک در زنجیره تأمین تا توزیع، تحویل کالا می‌باشد. در واقع این مرحله تنها مرحله‌‌ای است که با مشتری در ارتباط است و اگر به درستی صورت نگیرد تبعات خوبی نخواهد داشت.

چگونه فرایندهای لجستیک را بهینه سازی کنیم

چگونه فرایندهای لجستیک را بهینه سازی کنیم؟

روش‌های زیادی برای بهبود فرایندهای لجستیکی هم با سیستم‌های حسابداری لجستیک و هم با فرایندهای بهبود یافته وجود دارد. در بخش چند روش برای بهینه سازی تدارکات ورودی و خروجی آورده شده است.

ایجاد روابط مستحکم

داشتن روابط خوب و مستحکم چه با تأمین کنندگان مواد اولیه و چه با شرکت‌های حمل‌ونقل موجب ایجاد شرایط مطلوب‌تری در تمام این فرایندها می‌شود در نتیجه موجب صرفه جویی در هزینه‌ها و افزایش کیفیت خدمات توسط آنها می‌شود.

کاهش هزینه‌های اضافی

به طور معمول در هر کسب و کاری هزینه‌های اضافی زیادی وجود دارد که باعث کاهش بهره‌وری می‌شود در زنجیره تأمین کالا و فرایندهای لجستیک نیز هزینه‌های اضافی در بخش‌های مختلف از جمله انبار، حمل‌ونقل و… وجود دارد که شناسایی و کاهش این هزینه‌ها علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌ها، موجب استفاده بهتر از منابع می‌شود. یکی از بهترین راه‌ها برای شناسایی و تشخیص این هزینه‌های اضافی استفاده از سیستم‌های حسابداری لجستیک می‌باشد.

استفاده از تجارت الکترونیک

امروزه کمتر سازمان یا کسب و کاری است که به سمت استفاده از تجارت الکترونیک متمایل نشده باشد. تجارت الکترونیک از اهمیت بسیار زیادی در گسترش فعالیت‌های تجاری برخوردار است. تجارت الکترونیک این امکان را برای مدیران زنجیره تأمین فراهم می‌کند تا با بازاریابی و تبلیغات مناسب، مشتریان هدف را در نقاط مختلف جهان شناسایی و جذب کنند.

استفاده از سیستم‌های حسابداری لجستیک

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در زنجیره تأمین و مدیریت لجستیک استفاده از سیستم یا نرم‌افزارهای حسابداری لجستیک می‌باشد. این نوع نرم‌افزار حسابداری با پردازش و مدیریت صحیح معاملات، سازمان‌دهی و نظم دادن به اطلاعت مالی در مراحل مختلف مدیریت لجستیک، از تولید یک محصول تا رسیدن به دست مشتری، موجب افزایش کارایی و بهره‌وری شرکت می‌شود.

حسابداری لجستیک چیست؟

حسابداری لجستیک چیست؟

شرکت‌های فعال در صنعت حمل‌ونقل از جمله خطوط هوایی، کشتی‌های مسافرتی، راه آهن و… با چالش‌های حسابداری و عملیاتی زیادی روبرو هستند که می‌تواند سود خالص آنها را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل استفاده از روش‌های حسابداری برای مدیریت جریان نقدینگی و کنترل هزینه‌ها بسیار اهمیت دارد. مدیریت مؤثر زنجیره تأمین، نیاز به کاهش هزینه‌ها، افزایش سرعت موجودی و سرعت چرخه تأمین دارد این سه ممکن است همیشه سازگار نباشند اما با این حال همیشه یک عامل وجود دارد که در زمینه طراحی، توسعه و اجرای زنجیره‌های تأمین بسیار مؤثر است این عامل حسابداری لجستیک است، حسابداری لجستیک در واقع استفاده از اصول و قوانین علوم حسابداری برای مدیریت هزینه‌ها و برنامه ریزی فرایندها در تمام مراحل حمل، نگهداری و انبار داری در زنجیره تأمین می‌باشد.

اهمیت حسابداری لجستیک

اهمیت حسابداری لجستیک

استفاده از نرم افزار لجستیک و حسابداری لجستیک به طور فزاینده‌‌ای نقش حیاتی در هدایت استراتژی‌ها، اجرا و برنامه ریزی زنجیره تأمین دارد. حسابداری لجستیک یک تحلیل مالی و ارزیابی کلی از هزینه‌ها، ثبت و گزارش معاملات در اختیار مدیران قرار می‌دهد و به آنان در جهت اتخاذ تصمیم‌های درست و اصولی برای کمک می‌کند.

استفاده از سیستم‌های حسابداری قابل اعتماد و کارآمد می‌تواند به مدیریت مالی و کنترل هزینه‌ها در شرکت‌ها و سایر مشاغل کمک فراوانی کند. به عبارت دیگر می‌توان گفت حسابداری مهم‌ترین بخش از یک کسب و کار می‌باشد که از طریق سیستم اطلاعاتی شامل: ثبت، طبقه بندی و ارائه گزارش‌های کاربردی، اطلاعات مالی لازم را در اختیار مدیران و افرادی که نیاز به اطلاعات حسابداری دارند می‌گذارد.

حسابداری لجستیک وظیفه مدیریت و کنترل هزینه‌ها در مراحل مختلف زنجیره تأمین را بر عهده دارد. در چن سال اخیر، سفارش محصولات از فروشگاه‌های آنلاین توسط گوشی‌های موبایل و تحویل آن در منزل ، بسیار متداول شده است. در چنینی شرایطی استفاده از نرم‌افزار حسابداری لجستیک و تاکتیک های استاندارد در این زمینه می تواند به تأمین کنندگان، تولید کنندگان و توزیع کنندگان کمک کند تا با مدیریت و کنترل سفارش‌ها، با کمترین میزان هزینه و در کمترین زمان ممکن، بتوانند کالا و خدمات خود را به بهترین شکل ارائه دهند.

نرم‌افزار حسابداری لجستیک

ماهیت حسابها در حسابداری به گونه ای است که امروزه شرکت‌ها با مقدار زیادی از اطلاعات سروکار دارند که باید به صورت دقیق ثبت و پردازش شوند. سیستم‌های حسابداری قدیمی قادر به پردازش حجم انبوهی از اطلاعات مالی در تمام مراحل زنجیره تأمین نیستند. به همین منظور استفاده از سیستم‌ها و نرم‌افزارهای حسابداری پیشرفته اهمیت خاصی پیدا می‌کند. توسعه تکنولوژی در دهه‌های اخیر به ویژه در صنعت نرم‌افزار، باعث تولید نرم‌افزارهایی در حوزه‌های مختلفی شده است.

یکی از مهم‌ترین سیستم‌های نرم‌افزاری، نرم‌افزار حسابداری لجستیک و یا همان سیستم حسابداری حمل‌ونقل می‌باشد. نرم‌افزار حسابداری لجستیک وظیفه ثبت و کنترل تمام اطلاعات مربوط به حمل‌ونقل محصولات و مواد اولیه خریداری شده و… را بر عهده دارد. نرم‌افزار حسابداری لجستیک باید دارای امکانات و قابلیت‌های پیشرفته‌‌ای باشد تا پاسخگوی تمام نیاز‌های شرکت‌های فعال در صنعت حمل‌ونقل و لجستیک باشد. در واقع این نرم‌افزارها به عنوان یک دستیار هوشمند و حرفه‌‌ای برای مدیران عمل می‌کنند. یکی از بهترین نرم‌افزارها در این زمینه، نرم‌افزار حسابداری محک می‌باشد که با دارا بودن ویژگی‌های کاربردی فراوان، امکانات ویژه‌‌ای را در اختیار سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در این زمینه قرار می‌دهد. درواقع نرم‌افزار حسابداری محک، با محاسبه فرایند ثبت عملیات، موجودی کالا و… مدیریت انبار را به ساده‌ترین روش ممکن امکان‌پذیر می‌کند.

نرم‌افزار‌های حسابداری لجستیک و سیستم‌های کنترلی و مدیریت با ورود به فرایندهای کسب و کار تأثیر زیادی در افزایش بهره‌وری و به سود رسیدن شرکت‌ها داشته‌اند.

نرم‌افزار حسابداری لجستیک، ویژگی‌ها و امکانات مختلفی دارد که می‌تواند متناسب با نیاز کسب و کار مختلف بکار برده شود. آشنایی با ویژگی‌های نرم‌افزار حسابداری لجستیک، می‌تواند شما در انتخاب بهترین ابزار برای این کار راهنمایی کند.

ویژگی‌های نرم ‌افزار حسابداری لجستیک

در این بخش از مقاله با مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک نرم‌افزار حسابداری لجستیک باید داشته باشد آشنا خواهیم شد. از مهم‌ترین این ویژگی‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • کنترل و مدیریت موجودی کالا در انبار‌ها
  • امکان تعریف کالاها و انبارهای مختلف
  • امکان تعریف انواع واحدهای شمارش برای کالا (عدد، لیتر، کیلوگرم، متر و …)
  • ثبت انواع رسید و حواله (خرید، فروش، برگشت از فروش، مرجوعی و …)
  • ثبت محل استقرار کالاهای موجود
  • رهگیری کالا در انبار و همچنین امکان ضمیمه نمودن تصویر برای هر کالا
  • مدیریت سفارش‌ها و ارسال خودکار بارنامه‌ها
  • ارائه آمار و گزارش‌های موجودی کالا
  • یکپارچه سازی اطلاعات انبار
  • دارابودن امنیت بالا، پشتیبانی فنی و رابط کاربری ساده

سخن آخر

امروزه بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها، در زمینه تولید کالا و یا ارائه خدمات خاص، فعالیت دارند. وجه مشترک تمامی این سازمان‌ها و شرکت‌ها، ارسال کالا و یا خدمات از یک نقطه به نقطه دیگر است. این نوع انتقال کالا و خدمات به یک زیر ساخت مناسب و اصولی، شامل تجهیزات حمل و نقل، سیستم انبارگردانی، سیستم ثبت سفارش و… احتیاج دارد. ارسال کالا در مقیاس های بین شهری و یا حتی بین المللی و با استفاده از وسایل حمل و نقلی مانند هواپیما، کشتی و خودرو انجام می‌شود. مفهوم لجستیک تمامی مراحل ثبت، ضبط و انتقال کالا یا خدمات را دربرمی‌گیرد. از آنجا که بخش حمل‌ونقل محصولات بیشترین میزان هزینه را در بین بخش‌های مرتبط با سیستم‌های لجستیک به همراه دارد، بهبود کیفیت و راندمان اطلاعات در سیستم حمل‌ونقل می‌تواند عملکرد کلی سیستم لجستیک را تغییر دهد. به همین منظور استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری لجستیک کاربرد زیادی در این خصوص دارد و باعث افزایش بهره‌وری سیستم و بهبود راندمان و کیفیت ارائه خدمات می‌شود.

در این مقاله در مورد زنجیره تأمین و مدیریت آن، لجستیک و انواع آن، مدیریت لجستیک و همچنین حسابداری لجستیک و نرم‌افزار حسابداری لجستیک توضیحاتی ارائه شد که می‌تواند در جهت انتخاب نرم‌افزار حسابداری لجستیک راهنمای شما باشد. یکی از بهترین نرم‌افزارهای حسابداری لجستیک، نرم‌افزار حسابداری محک می‌باشد که با ثبت و مدیریت اطلاعات مالی مربوط به حمل‌ونقل، انبار و…بخش بزرگی از نیاز‌های زنجیره تأمین را حل کرده است. شما عزیزان می‌توانید جهت خرید یا کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نرم‌افزار حسابداری محک با کارشناسان و مشاورین مجرب گروه نرم‌افزاری محک تماس حاصل کرده تا به‌صورت رایگان اطلاعات تکمیلی را دراین‌خصوص را دریافت کنید.

برای دریافت جدید ترین مقالات، ایمیل خود را وارد کنید:

با نشر این محتوا، جامعه وبلاگ محک را گسترش دهید

Picture of مهدی میدان
مهدی میدان
استعلام بدهی مالیاتی

روش‌های استعلام بدهی مالیاتی

زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقهاستعلام بدهی مالیاتی یکی از مهم‌ترین مراحل در مدیریت مالیات‌های شخصی و شرکتی است. این فرآیند به افراد و شرکت‌ها کمک می‌کند تا از وضعیت مالیاتی خود آگاه شوند و از بروز مشکلات مالیاتی در آینده جلوگیری کنند. با استفاده

اطلاعات بیشتر
جرایم_مالیاتی_سامانه_مودیان_و_پایانه_های_فروشگاهی

جرایم مالیاتی سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقهجرایم مالیاتی سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی از جمله موضوعات مهم در حوزه مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم به شمار می‌رود. این جرایم با هدف ایجاد نظم و شفافیت بیشتر در سیستم مالیاتی کشور وضع شده‌اند و تاثیر بسزایی در کاهش

اطلاعات بیشتر
اهمیت-تشکیل-پرونده-مالیاتی

اهمیت تشکیل پرونده مالیاتی

زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقهتشکیل پرونده مالیاتی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که صاحبان کسب‌وکار، دستگاه‌های پوز یا املاک اجاره‌ای و خودروها باید انجام دهند. زیرا طبق قانون همه فعالان اقتصادی باید این پرونده را داشته باشند و در زمان‌های مشخصی از سال، اظهارنامه‌های

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Search

مشاهده رایگان دمو نرم افزار حسابداری