حسابداری دارایی های ثابت بحث امروز ما در این نوشته است. علم حسابداری امروزی یک علم با سرشاخههای مختلفی میباشد. هر چند تا چند دهه قبل از حسابداری فقط در خزانه داریهای حکومتها و تجار و بازاریان استفاده میشد. اما امروزه در تمامیسازمانها و مراکز تجاری و ارگانها چه دولتی و چه خصوصی از اساسی ترین ارکان محسوب میگردد. یکی از شاخههای حسابداری امروزه حسابداری دارایی های ثابت میباشد. در ادامه و در نوشته پیش رو از وب سایت محک سافت در مورد آن توضیحات بیشتری خواهیم داد.
دارایی ثابت چیست؟
قبل از هر توضیحی در ارتباط با حسابداری دارایی های ثابت، به تعریف دارایی میپردازیم. در حقیقت دارایی ثابت (Fixed assets) ملک و ابزاری است که یک واحد اقتصادی آنها را در اختیار دارد. میتواند از آن به عنوان راهی برای کسب درآمد استفاده کرد. حتی خودروها را نیز جزو دارایی های ثابت میدانند. در واقع دارایی های ثابت را میتوان داراییهایی قلمداد نمود که در طول یک سال نمیتوان آنها را مصرف نمود. از دارایی ثابت با نام داراییهای سرمایه ای نیز میتوان نام برد.
رویدادهای حسابداری چه رویدادهایی هستند؟
رویدادهای ویژهای موجود است که در حسابداری دارایی های ثابت، بر مبنای آن فعالیت میکند. این عملیاتها شامل خرید دارایی، پلاک کوبی، بلااستفاده شدن، فروش، حذف، حساب و کتاب استهلاک، تغییر نرخ دارایی و غیره میباشد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید وجود این روادید در کسب و کارها است. در حقیقت هر دارایی در فعالیتهای کاری میتواند یک یا چندتا از این رویدادها را در خود جای بدهد. هر کدام از این موارد نیز شرایط خاص خود را دارند و باید به شیوه خاصی مدیریت شوند.
حذف حسابداری دارایی های ثابت
زمانی که در شرکتها اتفاق خاصی میافتد، حسابهای مربوط به آن کسب و کار میتوانند حذف شوند. از جمله این اتفاقات میتوان به آتش سوزی، دزدی، فروش و غیره نیز اشاره کرد. در این زمینه ارزش اموال اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع تصمیم برای حذف داراییها بر اساس این ارزش هم بررسی میشود. تمام اینها بر اساس آیین نامههای شرکت هم صورت میگیرد. این آیین نامهها بر اساس معاملات دارای سه گروه جزئی، متوسط و معاملات بزرگ می باشد.
اهمیت دارایی های ثابت در کسب و کار
دارایی های ثابت در کسب و کار از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. چرا که وجود دارایی های ثابت به ارائه گزارشهای مالی توانایی بیشتری میدهد. ز این رو حسابداری دارایی های ثابت اهمیت زیادی پیدا میکنند. صاحبان سرمایه و دارندگان شرکتها سرمایههای ثابت را نشانه سلامت کسب و کار در نظر میگیرند. این امر در تصمیمات و آینده نگری اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد. مدیریت دارایی های ثابت همیشه به عنوان دغدغه مدیران و حسابداران بوده است که در آینده ای نه چندان دور زمانی که تعداد بیشتری دارایی ثابت خریداری میکنند. یا اینکه چگونه آنها را نگهداری و مدیریت کنند. البته لازم به ذکر است که مدیریت داراییها نیز کار دشواری میباشد.
از سیستم نرم افزار حسابداری دارایی های ثابت و امکانات آن چه اطلاعی دارید؟
سیستم نرم افزار حسابداری دارایی های ثابت دارای امکانات زیر میباشد:
- ثبت تحصیل و انجام کلیه عملیات طی دوره داراییها به صورت گروهی از جمله تغییر قیمت و سیستم، نقل و انتقال، فروش، اسقاط و غیره
- امکان ثبت ملاک برای کلیه داراییها به صورت دستی یا خودکار بر اساس الگوی مورد نظر
- تهیه گزارش دقیق برای مدیریت اموال با استفاده از کارت دارایی
- ثبت فروش یا اسقاط دارایی های ثابت
- امکان بلا استفاده نمودن دارایی ثابت و استهلاک 30 درصدی در دوره بلااستفاده و همچنین استفاده نمودن دوباره از دارایی ثابت
- ثبت سود و زیان ناشی از عملیات در همان تاریخ به صورت خودکار توسط نرم افزار
- محاسبه نمودن استهلاک دارایی های ثابت برای هر کدام از اموال به صورت جداگانه با استفاده از آخرین جدول و قوانین مربوط به استهلاک در حسابداری
- تهیه سند حسابداری محاسبه استهلاک به صورت کلی یا به تفکیک
نرم افزار حسابداری دارایی های ثابت همراه با برنامههای حسابداری کمک میکند تا شما بتوانید نتیجه اساسی در زمینه داراییهای خود داشته باشید.
امکان حسابداری دارایی های ثابت با نرم افزار حسابداری!
در این مقاله از وب سایت محک سافت ما به بررسی حسابداری دارایی های ثابت پرداختیم. اما نکته آخر این که چون دارایی های ثابت یک شرکت جزو سرمایههای آن محسوب میشوند. برای حسابداری دارایی های ثابت میبایست از نرم افزارهای مطمئن و از حسابداران خبره برای محاسبه کانال و قیمت گذاری استفاده گردد. به همین خاطر بایستی نسبت به ارزش گذاری، هزینه استهلاک و دیگر موارد مربوط به دارایی های ثابت دقت عمل بیشتری به کار برد. چرا که کوچکترین اشتباه و غفلت باعث هزینههای مالیاتی و احیانا جریمههایی خواهد شد.
منبع: