امروزه کسب و کارهایی که با خورد و خوراک مردم سروکار دارند از اهمیت بالایی برخوردار هستند. این کسب و کارها به دلیل داشتن مزایا متعدد مورد توجه افراد زیادی قرار گرفتهاند. مغازه پروتئینی کسب و کاری پر سود در این حوزه است که در آن انواع محصولات پروتئینی به فروش میرسد. در این مقاله از گروه نرم افزار حسابداری محک به بررسی مراحل راه اندازی مغازه پروتئینی و نکات مهم آن میپردازیم با ما همراه باشید.
مراحل راه اندازی مغازه پروتئینی
همانطور که میدانیم در راه اندازی هر کسب و کاری چالشهای زیادی وجود دارد. چالشهایی که در هر مرحله از کار ممکن است انگیزه شما را برای راه اندازی کسب و کار از بین ببرد. آشنایی با مراحل و چالشهای راه اندازی کسب و کار باعث میشود درک صحیحی از نحوه راه اندازی کسب و کار پیدا کنید. در ادامه به بررسی مراحل راه اندازی مغازه پروتئینی میپردازیم.
مرحله یک: تحقیقات بازار
تحقیقات بازار فرایندی است که باعث میشود دید بهتری نسبت به پرسونای مخاطب خود پیدا کنید و اطلاعات فروش خود را بهتر ارزیابی کنید. تحقیقات بازار جزو مراحل ابتدایی شروع کار است و کمک میکند تا روندهای حال حاضر و روندهای آتی بازار را شناسایی کنیم و متناسب با آن برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم. در روند تحقیقات بازار سؤالات مختلفی مطرح میشود که برخی از آنها شامل موارد زیر است.
- کجا میخواهید فروشگاه خود را راه اندازی کنید؟
- رقبا در چه منطقه میفروشند؟
- آیا در نزدیکی شما مغازه پروتئینی دیگری وجود دارد؟
- آیا نیاز به مغازه پروتئینی در منطقه شما وجود دارد؟
- چه نوع محصولاتی بیشتر مورد تقاضا هستند؟
- و…
مرحله دو: برنامه ریزی و تدوین طرح کسب و کار
برنامه ریزی و تدوین طرح کسب و کار جزو مهمترین و اصلیترین مراحل در راه اندازی هر کسب و کار است. امروزه هر کسب و کاری برای اینکه بتواند رشد کند و فروش بالایی را تجربه کند نیاز به برنامه دارد. برنامهای که مسیر حرکت آن را نشان دهد. این برنامه را میتوانیم طرح کسب و کار یا بیزینس پلن بنامیم. طرح تجاری یا بیزینس پلن یک سند رسمی است که در آن اهداف یک کسب و کار و روش دستیابی به آن به صورت دقیق مشخص شده است. در راه اندازی مغازه پروتئینی هم شما به یک برنامه دقیق نیاز دارید. در یک طرح تجاری موضوعات مختلفی مطرح میشود که عبارتاند از:
- تعیین ساختار کسب و کار
- تعیین اهداف کسب و کار
- بررسی مشکلات و موانع احتمالی
- بررسی و تحلیل رقبا
برای آشنایی بیشتر با مدل کسب و کار کلیک کنید.
مرحله سه: انتخاب نام مناسب برای مغازه پروتئینی
انتخاب نام مناسب برای مغازه پروتئینی تاثیر زیادی شناخته شدن شما به عنوان یک کسب و کار موفق دارد. در انتخاب نام مناسب باید به نکات مهمی توجه کنید. نام انتخابی بهتر است که کوتاه، جذاب و مرتبط با کسب و کار شما باشد اگر برنامه ریزی خوبی برای آینده کسب و کارخود دارید و از نام انتخابی خود مطمئن هستید پیشنهاد میکنیم نام خود را در سامانه مالکیت معنوی ثبت کنید. این کار در واقع همان ثبت برند است که به کسب و کار شما هویت میبخشد و باعث متمایز شدن شما از رقبایتان میشود.
مرحله چهار: تأمین سرمایه لازم برای راه اندازی پروتئینی
از اقدامات مهمی که در راه اندازی هر کسب و کاری میبایست انجام داد تأمین سرمایه لازم برای شروع کار است. شما در این مرحله میبایست یک برآورد کلی از هزینههای راه اندازی مغازه پروتئینی داشته باشید سپس از نسبت به تأمین آن از منابع مختلف اقدام کنید. شراکت، همکاری در فروش، جذب سرمایهگذار و دریافت وام بانکی از بانکها و مؤسسات مالی از جمله راههای تأمین سرمایه برای راه اندازی پروتئینی هستند. انتخاب هر کدام از این راهها بستگی به استراتژی و اهداف کاری شما دارد. برای آشنایی بیشتر با این موضوع پیشنهاد میکنیم مقاله مهمترین روش های تامین سرمایه برای کسب و کار را مطالعه کنید.
هزینه راه اندازی مغازه پروتئینی چقدر است؟
یکی از سؤالات مهمی که بسیاری از افراد قبلاً شروع هر کسب و کاری دارند موضوع هزینه است. هزینه جزو مواردی است که به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد از این رو نمیتوان به صورت دقیق هزینهای مشخص کرد. در راه اندازی پروتئینی هم هزینههای مختلفی وجود دارد که با بررسی آنها میتوان هزینه تقریبی را برآورد کرد. هزینه خرید یا اجاره مغازه پروتئینی، هزینه خرید انواع محصولات پروتئینی و هزینه خرید تجهیزات لازم برای شروع کار از جمله هزینههای راه اندازی پروتئینی هستند.
هزینه خرید یا اجاره مغازه پروتئینی
یکی از مهمترین هزینههایی که در راه اندازی مغازه پروتئینی با آن مواجه هستید هزینه خرید یا اجاره مغازه است. فاکتورها و عوامل مختلفی بر روی این هزینه تأثیرگذار هستند. نوع ملک، امکانات موجود در آن، متراژ و موقعیت مکانی از جمله این عوامل هستند. چنانچه در ابتدا کار هستید و تجربه زیادی ندارید پیشنهاد میکنیم کار را با اجاره یک مغازه کوچک در موقعیت مکانی مناسب شروع کنید و بعد از کسب تجربه و رونق کسب و کارتان مغازه بزرگتری را اجاره یا خریداری کنید.
هزینه خرید انواع محصولات پروتئینی
شما بعد از خرید یا اجاره مغازه پروتئینی میبایست نسبت به خرید انواع محصولات پروتئینی اقدام کنید. این هزینه با توجه میزان سرمایه اولیه و نوع محصولاتی که قصد فروش دارید متفاوت خواهد بود. چنانچه سرمایه زیادی برای این کار ندارید میتوانید کار را با خرید محصولات پر فروش و اصلی شروع کنید.
لیست انواع محصولات پروتئینی کدامند؟
- انواع سوسیس و کالباس
- انواع کوکتل و هات داگ
- انواع ژامبون مرغ، گوسفندی و بوقلمون
- گوشت چرخ شده بسته بندی
- ران و بال و فیله مرغ بسته بندی
- انواع همبرگر و کباب لقمه
- تخم مرغ و بلدرچین
- انواع ماهی منجمد
- انواع تن ماهی و مرغ
- جوجه زعفرانی
- میگو
- و…
هزینه خرید تجهیزات لازم برای شروع کار
اما سومین هزینهای که هنگام راه اندازی مغازه پروتئینی دارید هزینه خرید تجهیزات لازم برای شروع کار است. مواردی از قبیل یخچالهای صنعتی و ویترینی، فریزرهای صنعتی، دستگاه برش ژامبون و کالباس، چرخ گوشت صنعتی، اسلایسر صنعتی، میز کار قصابی از جمله تجهیزات مورد نیاز در مغازه پروتئینی هستند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که در ابتدا کار نیاز نیست همه این تجهیزات را خریداری کنید. چرا که همه این تجهیزات شاید مناسب کار شما نباشند.
مرحله پنج: دریافت مجوز راه اندازی مغازه پروتئینی
مجوز راه اندازی مغازه پروتئینی همان پروانه کسب است که توسط اتحادیه صنف مربوط به این کسب و کار صادر میشود. پروانه کسب مغازه پروتئینی مجوزی است که به شما اجازه فعالیت تجاری و فروش انواع محصولات پروتئینی را در مکان مورد نظر شما میدهد. برای دریافت پروانه کسب راه اندازی مغازه پروتئینی باید مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به درگاه ملی مجوزهای کشوری (mojavez.ir)
- ثبت نام در سایت و ثبت درخواست دریافت پروانه کسب
- ورود به سایت ایرانیان اصناف
- انتخاب رسته شغلی و تکمیل اطلاعات
- بارگذاری مدارک درخواستی
- احراز اطلاعات توسط کارشناس
- بازدید از واحد صنفی توسط کارشناس
- دریافت تاییدیه جواز کسب
- پرداخت هزینه حق عضویت
- صدور پروانه کسب مغازه پروتئینی
برای آشنایی بیشتر با شرایط دریافت پروانه کسب کلیک کنید.
شرایط و مدارک دریافت پروانه کسب مغازه پروتئینی
برخی از شرایط و مدارک راه اندازی مغازه پروتئینی به شرح زیر است.
- تصویر شناسنامه
- تصویر کارت ملی
- تصویر اجاره نامه یا سند مالکیت واحد صنفی
- یک تصویر 4*3
- تصویر آخرین مدرک تحصیلی
- کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم و یا دفترچه اعزام به خدمت برای آقایان
- فیش واریز حق عضویت در اتحادیه
- گواهی گذراندن ده ساعت آموزش لازم برای یادگیری کار
- گواهی موافقت اداره اماکن نیروی انتظامی
- گواهی عدم سو پیشینه کیفری
- گواهی عدم اعتیاد
- دریافت کارت سلامت از وزارت بهداشت
دریافت کارت سلامت برای راه اندازی پروتئینی
یکی از پیشنیازهای راه اندازی پروتئینی دریافت کارت سلامت یا کارت بهداشت از اداره بهداشت است. این کارت نوعی گواهی سلامت و عدم ابتلا به بیماریهای واگیردار مانند هپاتیت و HIV است که میبایست توسط متقاضیان راه اندازی مغازه پروتئینی و کارکنان آن دریافت شود. مراحل دریافت آن نیز به صورت زیر است:
- ثبت درخواست در دفاتر پیشخوان دولت
- ارجاع به پزشک متخصص
- انجام آزمایشات مختلف
- تحویل جواب آزمایش به اداره بهداشت
- مراجعه مجدد به دفتر پیشخوان
- دریافت کارت سلامت
مرحله شش: افتتاح حساب بانکی تجاری
افتتاح حساب بانکی تجاری نیز جزو موارد ضروری در راه اندازی کسب و کار است. شما برای این که هزینههای شخصی خود را از هزینههای مربوط به کسب و کار جدا کنید نیاز به افتتاح حساب بانکی تجاری جداگانه دارید. این کار باعث میشود در تعیین سود و زیان و همچنین محاسبه مالیات کسب و کار به مشکل نخورید. البته استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی در این زمینه بسیار مفید خواهد بود.
مرحله هفت: ثبت نام برای مالیات مغازه پروتئینی
شما بعد از راه اندازی مغازه پروتئینی میبایست هر ساله نسبت به تکمیل اظهارنامه و ارسال آن به سازمان امور مالیاتی اقدام کنید. اظهارنامه الکترونیکی نوعی کارنامه مالی است که عملکرد مال شما را در یک سال گذشته نشان میدهد و تهیه و تکمیل آن الزامی است. برای این کار ابتدا میبایست در سامانه امور مالیاتی ثبت کنید و مراحل زیر را طی کنید.
- مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور (intamedia.ir)
- وارد شدن به بخش اظهارنامه الکترونیک
- انتخاب یکی از دو مورد اظهارنامه اشخاص حقیقی یا اظهارنامه اشخاص حقوقی
- پیش ثبتنام با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه.
- تکمیل جداول اطلاعاتی توسط مودیان حقیقی و پر کردن جدولهای مالی و ترازنامه برای مودیان حقوقی.
- ثبتنام الکترونیکی تا پایان مهلت مقرر برای خوداظهاری مالیاتی و ارسال مدارک.
- بررسی اطلاعات اظهارشده مودیان توسط کارشناسان اداره امور مالیاتی.
- صدور قبض الکترونیکی مالیات و پرداخت آنلاین آن
برای آشنایی بیشتر با تکمیل اظهار نامه مالیاتی کلیک کنید.
نکات مهم برای موفقیت در راه اندازی پروتئینی
در راه اندازی مغازه پروتئینی توجه و به کار گیری نکات زیر در موفقیت شما در این شغل بسیار مؤثر خواهد بود.
1- بازاریابی هدفمند
بازاریابی یکی از مهمترین اقدامات بعد از راه اندازی و شروع کسب و کار است. بازاریابی در برگیرنده استراتژیها و تکنیکهایی است که کمک میکند محصولات و خدمات شما بهتر شناخته شوند. راه اندازی فروشگاه اینترنتی، چاپ تراکت، بنر و پوستر، تبلیغات تلفنی و… نمونههایی از تکنیکهای بازاریابی هستند.
2- راه اندازی وب سایت اینترنتی
راه اندازی وب سایت اینترنتی ایدهای عالی برای جذب مشتری و فروش آنلاین محصولات است. شما با داشتن یک فروشگاه اینترنتی به مشتریان زیادی دسترسی خواهید داشت و طبیعتاً فروشتان نیز افزایش خواهد یافت.
3- ارائه تخفیفهای دورهای (هفتگی، ماهانه)
همواره ارائه تخفیفات دورهای به صورت هفتگی، ماهانه تأثیر بسیار خوبی در جذب مشتری جدید و افزایش وفاداری مشتریان قدیم دارد. ارائه تخفیف به مشتری یکی از تکنیکها و استراتژیهای بازاریابی که به اصطلاح پروموشن نیز نام دارد.
درآمد راه اندازی مغازه پروتئینی چقدر است؟
موضوع درآمد یکی از مباحث پر سرچ بسیاری از علاقه مندان به راه اندازی کسب و کار است. هر چه میزان درآمد یک کسب و کار بیشتر باشد طبیعتاً تمایل به راه اندازی آن نیز بیشتر است. در راه اندازی مغازه پروتئینی هم آگاهی از میزان درآمد بسیار مهم است. درآمد جزو موضوعاتی است به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. اما به طور کلی میتوان به صورت تقریبی میزان درآمد را مشخص کرد.
مزایا و معایب راه اندازی پروتئینی
همانطور که میدانیم راه اندازی هر کسب و کاری با مزایا و معایب متعددی همراه است. آشنایی با این موارد پیش از شروع کار باعث میشود تصمیم گیری مناسبی در خصوص شروع یا عدم شروع آن کار داشت.مزایا معایب درآمد مناسب هزینه بالا خرید برخی از محصولات بازار کار خوب تاریخ انقضا کوتاه برخی از محصولات حاشیه سود بالا برخی محصولات حساسیتهای بهداشتی بالا ساعات کاری منعطف فرایند سخت دریافت مجوز و کارت بهداشت
مدیریت هزینههای مغازه پروتئینی با نرم افزار حسابداری
استفاده از نرم افزار حسابداری ایدهای عالی برای مدیریت امور مالی و حسابداری یک کسب و کار است. نرم افزار حسابداری با داشتن امکانات کاربردی و قابلیتهای پیشرفته تمام نیازهای مالی مربوط به یک کسب و کار را پوشش داده است. شما نیز چنانچه تصمیم خود را برای راه اندازی مغازه پروتئینی گرفتهاید پیشنهاد میکنیم برای مدیریت هزینههای کسب و کار خود حتماً از نرم افزار حسابداری استفاده کنید.
4 Responses
سلام و درود
واقعاً عالی و تکمیل و ریزبه ریز توضیح داده بودین
همیشه موفق و پیروز باشید
سلام دوست عزیز
خواهش میکنم لطف دارین.
همچنین شما
دست مریزاد. عالی بود
با سلام
ممنون از نظر ارزشمندتون. لطف دارین