برای راه اندازی کسب و کار و درآمدزایی، ایدههای مختلفی وجود دارد یکی از بهترین این ایدهها راه اندازی عکاسی است. عکاسی هنری است که در آن فرد تصاویر بسیار زیبا و خلاقانهای از سوژههای خود میگیرد؛ چنانچه قصد راه اندازی عکاسی را دارید اما نمیدانید از کجا شروع کنید با ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با شغل عکاسی
عکاسی شغلی است که در آن فرد برای اهداف مختلفی با کمک دوربین اقدام به تصویربرداری میکند. عکاسی در استودیو های تبلیغاتی، آتلیهها، خبرگزاریها، آژانسهای تبلیغاتی و … کاربرد دارد. عکاسان ممکن است به عنوان مدیر عکاسی، فریلنسر یا کارمند کار کنند. عکاسی برای کسانی که علاقه زیادی به ثبت تصاویر و داستانگویی از طریق عکس دارند، شغلی مناسب است. اگر قصد ورود به این حوزه را دارید میبایست ویژگیهایی از قبیل علاقه، توجه به جزئیات، مهارت بالا، تسلط به ابزارها و نرم افزارها و مهارت ارتباطی بالایی داشته باشید.
مراحل راه اندازی عکاسی
عکاسی کسب و کاری است که نیاز به علاقه و مهارت بالایی دارد. راه اندازی عکاسی شاید برای فردی که هیچ پیشزمینهای در مورد آن نداشته باشد با چالشهایی همراه باشد. چنانچه قصد ورود به این حوزه کاری را دارید در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مراحل راه اندازی عکاسی بپردازیم.
مرحله یک: برنامهریزی و تدوین طرح کسب و کار
اولین قدم در راه اندازی هر کسب و کاری برنامهریزی و تدوین طرح تجاری است. برنامهریزی، فرایند تعیین اهداف، مشخص کردن اقدامات لازم جهت دستیابی به اهداف و سپس هماهنگی و همسویی منابع برای اجرای اقدامات است. طرح کسب و کار نیز یک سند مکتوب است که کسب و کار مدنظر، محصولات و خدمات آن و چگونگی دستیابی به آن اهداف را تشریح میکند. طرح کسب و کار به منظور تأمین منابع مالی از سوی سرمایه گذاران، نشان دادن چشم انداز شرکت به ذینفعان و هدایت استراتژی و تصمیم گیری شرکت استفاده میشود.
برای تدوین طرح کسب و کار میتوان مراحل زیر را پیشنهاد داد.
- تحقیقات بازار را انجام دهید.
- اهداف کسب و کار را مشخص کنید.
- ساختار کلی و مدیریت شرکت را مشخص کنید.
- بازار هدف و رقبا کسب و کار را شناسایی کنید.
- استراتژیهای بازاریابی و فروش را مشخص کنید.
- یک برنامه مناسب جهت تأمین سرمایه تهیه کنید.
- خطرات و چالشهای راه را شناسایی کنید.
- جدول زمانی اجرا برنامههای خود را آماده کنید.
- سند طرح کسب و کار را بنویسید.
- در صورت نیاز برنامه را بررسی و اصلاح کنید.
مرحله دو: تأمین سرمایه لازم برای راه اندازی عکاسی
یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی عکاسی تأمین سرمایه لازم برای شروع کار است. شما برای اینکه بتوانید مطابق با طرح کسب و کار خود به سمت اهداف تعیین شده حرکت کنید میبایست سرمایه کافی داشته باشید. میزان سرمایه لازم برای عکاسی بستگی به مکان شروع کار، تجهیزات عکاسی، بازاریابی و … دارد به همین دلیل با برآورد کلی این هزینهها میتوانید سرمایه لازم برای عکاسی را مشخص کنید. بعد از برآورد هزینه میبایست این سرمایه را از راههای مختلفی تأمین کنید برخی از این راهها عبارتاند از:
- پسانداز شخصی: یکی از رایجترین راههای تأمین سرمایه برای شروع یک کسب و کار استفاده از پسانداز شخصی است. این گزینه برای راه اندازی یک کسب و کار کوچک با هزینه کم مناسب است.
- دریافت وام بانکی: یکی از بهترین راهکارها برای تأمین سرمایه عکاسی دریافت وام از بانکها و موسسههای مالی است. این وامها ممکن است نیاز به وثیقه و طرح تجاری داشته باشند، اما میتوانند سرمایه قابل توجهی برای شما را فراهم کنند.
- تأمین مالی جمعی: تأمین مالی جمعی به کارآفرینان این امکان را میدهد که از افراد زیادی پول جمع آوری کنند. این روش میتواند یک گزینه عالی برای مشاغلی با یک محصول یا خدمات منحصر به فرد و یک داستان جذاب برای گفتن باشد.
- سرمایه گذاران: برخی از افراد جهت تأمین سرمایه کسب و کار به سرمایه گذاران خطرپذیر مراجعه میکنند. این سرمایه گذاران، بر اساس شرایط و ضوابط خاصی سرمایه لازم برای کسب و کار را تأمین میکنند.
- کمکهای مالی: برخی از سازمانها و شرکتهای دولتی، کمکهای مالی را به برخی از مشاغل کوچک ارائه میدهند. این کمکهای مالی میتواند برای پوشش هزینههای خاص یا برای تأمین مالی تحقیق و توسعه استفاده شود.
- مشارکت: برخی از افراد تصمیم میگیرند که یک کسب و کار را با شریک یا شرکا راه اندازی کنند. این میتواند راهی عالی برای به اشتراک گذاشتن مسئولیتهای مالی و مدیریتی در راه اندازی یک کسب و کار باشد.
برای آشنایی بیشتر با روش های تامین سرمایه گذاری کسب و کار کلیک کنید.
انواع تجهیزات عکاسی کدام است؟
برای راه اندازی عکاسی نیاز به خرید تجهیزات مختلفی دارید برخی از این تجهیزات شامل موارد زیر است.تجهیزات عکاسی و نورپردازی دوربین عکاسی دیجیتال لنزهای عکاسی دیجیتال سه پایه عکاسی مونوپاد عکاسی فیلترهای عکاسی فلاش دوربین عکاسی فلاش دوربین عکاسی رادیو فلاش (رادیو تریگر) فلاش متر یا نورسنج فلاشهای استودیویی کاسه استاندارد فلاش استودیویی بیوتی دیش چتر نور عکاسی رینگ لایت عکاسی سافت باکس نورپردازی مگالایت نورپردازی رفلکتور نورپردازی شیدر نورپردازی فرم دهندههای نور پایه نور فلاش بکگراند یا فون عکاسی میز نور عکاسی پانتوگراف عکاسی
مرحله سه: دریافت پروانه کسب راه اندازی عکاسی
مجوز یا پروانه کسب عکاسی مجوزی است که به شما اجازه فعالیت تجاری در مکان موردنظر را میدهد. چنانچه قصد راه اندازی عکاسی را دارید میبایست نسبت به دریافت این مجوز اقدام کنید. مرجع صدور این مجوز اتحادیه صنفی کسب و کار مدنظر است. بر اساس قوانین جدید فرایند درخواست برای صدور این مجوز اینترنتی شده و متقاضی میبایست مراحل زیر را طی کنید.
- ورود به درگاه ملی مجوزهای کشوری (mojavez.ir)
- ثبت نام در سایت و ثبت درخواست دریافت پروانه کسب
- ورود به سایت ایرانیان اصناف
- انتخاب رسته شغلی و تکمیل اطلاعات
- بارگذاری مدارک درخواستی
- احراز اطلاعات توسط کارشناس
- بازدید از واحد صنفی توسط کارشناس
- دریافت تاییدیه جواز کسب
- پرداخت هزینه حق عضویت
- صدور پروانه کسب عکاسی
مدارک و شرایط دریافت پروانه کسب عکاسی
برخی از مدرک و شرایط دریافت پروانه کسب عکاسی شامل موارد زیر است.
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
- اصل و کپی کارت ملی
- اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان به استثنای افراد بالای ۵۰ سال
- عکس 4*3 جدید پشت نویسی شده (۶ قطعه)
- اصل و کپی سند مالکیت ملک، در صورتی که متقاضی مالک ملک باشد.
- اصل و کپی سند اجاره عادی
- متراژ واحد صنفی با اسناد و مدارک ارائه شده باید مطابقت داشته باشد.
- ارائه جواز کسب قبلی واحد صنفی در صورتی که متقاضی پروانه کسب دیگری داشته باشد.
- ارائه یک نسخه فیش آب، برق و تلفن
- حداقل سن برای دریافت پروانه کسب 18 سال
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی یا حداقل گواهی پایان تحصیلات ابتدائی یا سواد خواندن و نوشتن
- گواهی مهارت فنی
- تاییدیه کد پستی مغازه از اداره پست
- گواهینامه گذراندن دورههای آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
- اخذ رضایت و موافقت (گواهی امضا شده) شریک/شرکا/ سایر ورثه جهت تمدید و یا تعویض پروانه کسب بنام صاحب پروانه کسب در اشخاص حقیقی و مشارکتهای مدنی
- ارائه گواهی مالیاتی (جدید)
برای اطلاع بیشتر در مورد شرایط دریافت پروانه کسب کلیک کنید.
مرحله چهار: ثبت نام در سامانه امور مالیاتی
یکی از مراحل مهم بعد از راه اندازی عکاسی ثبت نام در سامانه امور مالیاتی و ارسال اظهار نامه مالیاتی است. اظهار نامه مالیاتی نوعی کارنامه مالی است عملکرد مالی عکاسی را در یک سال گذشته نشان میدهد و میبایست هر ساله توسط متقاضی به این سازمان ارائه شود. مراحل ارسال آن نیز به شرح زیر است.
- مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور (intamedia.ir)
- وارد شدن به بخش اظهارنامه الکترونیک
- انتخاب یکی از دو مورد اظهارنامه اشخاص حقیقی یا اظهارنامه اشخاص حقوقی
- پیش ثبتنام با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه
- تکمیل جداول اطلاعاتی توسط مودیان حقیقی و پر کردن جدولهای مالی و ترازنامه برای مودیان حقوقی
- ثبتنام الکترونیکی تا پایان مهلت مقرر برای خوداظهاری مالیاتی و ارسال مدارک
- بررسی اطلاعات اظهارشده مودیان توسط کارشناسان اداره امور مالیاتی
- صدور قبض الکترونیکی مالیات و پرداخت آنلاین آن
نکات مهم برای موفقیت در راه اندازی عکاسی
راه اندازی عکاسی میتواند یک تجربه چالش برانگیز و ارزشمند باشد. در ادامه چند نکته مهم که میتوانید برای موفقیت در راه اندازی عکاسی به کار ببرید را بیان میکنیم.
حیطه کاری خود را مشخص کنید: با توجه به گسترده بودن حیطه خدمات عکاسی پیشنهاد میکنیم حوزهای که به آن علاقه دارید و در آن تجربه دارید را انتخاب کرده و روی آن تمرکز کنید.
پورتفولیو خود را بسازید: یک آلبوم از نمونه کارهای خود بسازید تا بتوانید بهترین کارها، مهارتها و سبک کار خود را به نمایش بگذارید. شما میتوانید از این نمونه کارها برای جذب مشتری و تبلیغ کسب و کار خود استفاده کنید.
بازاریابی و تبلیغات هدفمند: بازاریابی و تبلیغات هدفمند میتواند راهی مؤثر برای دستیابی به مخاطبان مورد نظر شما و رشد کسب و کار باشد.
مزایا و معایب راه اندازی عکاسی
برخی از مزایا و معاب راه اندازی عکاسی شامل موارد زیر است.مزایا معایب درآمد مناسب نیاز به خرید تجهیزات مختلف بازار کار ایده آل نیاز به داشتن مهارت عکاسی ارائه خدمات مرتبط با عکاسی هزینه بالا برخی تجهیزات
مدیریت هزینهها با نرم افزار حسابداری عکاسی
در این مقاله با نحوه راه اندازی عکاسی و نکات مهم آن آشنا شدیم همانطور که میدانیم عکاسی کسب و کاری است که در آن زمان بندی تحویل هر پروژه، مدیریت هزینهها، یادآوری سفارشات، امکان محاسبه هزینهها و سود هر پروژه به صورت مجزا، ثبت مشخصات افراد، ارسال پیامک به مشتریان و… از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از نرم افزار حسابداری یک راهکار عالی برای مدیرت این امور است. نرم افزار حسابداری محک یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری است که با دارا بودن امکانات پیشرفته، پشتیانی سریع و امنیت بالا توانسته اعتماد بسیاری از کسب و کارهای مطرح کشور را به دست آورد و انتخاب اول عکاسیها برای مدیریت امور مالی و حسابداری باشد.
2 Responses
بسیار عالی و جذاب
با سلام
ممنون از نظر ارزشمند شما