انتخاب اصولی نام مغازه، کسبوکار شما را تعریف میکند، به آن شخصیت میبخشد و آن را از رقبا متمایز میسازد. به همین دلیل باید تلاش کنید یک نام مناسب برای کسبوکارتان انتخاب کنید. در این مطلب از گروه نرم افزار حسابداری محک علاوه بر ارائه فهرستی از اسامی منحصربهفرد برای مغازه، توضیح میدهیم چگونه نام مناسبی برای کسبوکارتان انتخاب کنید که علاوه بر منحصربهفرد بودن، در ذهن مشتری ماندگار باشد.
در حین خواندن این مطلب از گروه سیستم حسابداری محک ایدههای بسیاری برای انتخاب اسم مغازه به ذهنتان خواهد رسید. پس یک خودکار و کاغذ کنارتان داشته باشید تا آنها را یادداشت کنید. با ما همراه باشید.
انتخاب نام مناسب برای مغازه چه اهمیتی دارد؟
آیا تابهحال هنگام قدم زدن در بازار به نام مغازهها دقت کردهاید؟ بسیاری از مغازهها نامهایی کلیشهای دارند که در ذهن مشتری باقی نمیماند، تکراری است و معرف کسبوکار آنان نیست؛ مانند میوهفروشی محمد، بوتیک شیک و …
متاستفانه اکثر فروشگاهها از تأثیر انتخاب نام مناسب برای مغازه آگاه نیستند و این موضوع باعث میشود فرصتهای بسیاری را از دست بدهند. در مقابل بسیاری از فروشگاهها با انتخاب نام مناسب توانستهاند در ذهن مشتریان ثبت شوند و فروش بالایی داشتهباشند. در ادامه به اصلیترین دلایل اهمیت انتخاب نام مناسب برای مغازه میپردازیم.
- باعث میشود اسم مغازه در خاطر مشتری بماند: در بازاری که اسم بیشتر مغازهها تکراری و کلیشهای است، انتخاب یک نام منحصربهفرد کمک میکند نام مغازه شما در ذهن مشتریان ثبت شود؛
- با مخاطبان ارتباط عمیقی ایجاد میکند: نام مغازه باید با مشتریان ارتباط عاطفی برقرار کند و بتواند ارزشهای برند را به مخاطبان منتقل کند؛
- منجر به افزایش فروش میشود: بسیاری از فروشگاهها بر اساس شرایط و کلماتی که ترند میشوند، بارها توسط کاربران جستوجو میشوند و به فروش بالایی دست پیدا میکنند؛ مانند مغازههایی با نام «کرونا» که در زمان همهگیری ویروس کرونا، سطح فروش بالایی را تجربه کردند.
انواع روشهای انتخاب اسم مغازه
استفاده از نام مؤسس: در این روش از نام مؤسس کسبوکار برای انتخاب اسم مغازه استفاده میشود. مانند پشمک حاج عبدالله، امیرشکلات، پیتزا داوود یا پوشاک هاکوپیان.
نامهای خلاقانه و ساختگی: مانند جانبو، چیتوز یا عالیس.
زبانهای خارجی: مانند اسنپ (Snapp) که بهمعنای سریع است یا جابینجا که از ترکیب کلمات جاب Job) بهمعنای شغل( و اینجا تشکیل شده است.
اسامی ترکیبی: در این روش دو یا چند کلمه با یکدیگر ترکیب میشوند. مانن آهن آنلاین یا شهر فرش.
مخفف کردن نامها: مانند گاج (گروه آموزشی جوکار) یا آپ (آسان پرداخت).
اشاره به موقعیت مکانی: این روش از متداولترین راهها برای انتخاب اسم مغازه است. مانند دوغ آبعلی، نساجی بروجرد یا فرش ستاره کویر یزد.
اشاره به ماهیت کسبوکار: مانند آپارات (دستگاههای قدیمی نمایش فیلم) و دیوار (نوشتن آگهیها یا نیامندیها بر روی دیوار).
بایدهای انتخاب اسم برای مغازه
۱. انتخاب اسم مغازه باید با توجه به صنف و نوع فعالیت آن باشد
مهمترین نکته برای انتخاب نام مغازه، مرتبط بودن آن با کسبوکار شماست. اگر نام مغازه با حوزه کسبوکارتان ارتباط داشته باشد، در ذهن مشتری بیشتر ماندگار میشود. وقتی مشتری نام مغازه شما را میشنود، باید بتواند فعالیت شما را حدس بزند؛ بهویژه اگر خدمات ارائه میدهید. برای مثال اگر یک داروخانه تأسیس کردهاید چرا باید نام آن را «یاقوت» بگذارید؟ یاقوت بیشتر یک مغازه طلا و جواهر را در ذهن تداعی میکند تا یک داروخانه. اسامی مناسب برای داروخانه میتواند نامهایی مانند بهبود، سلامت، بوعلی، رازی، شفا و … باشد.
در مقابل، میتوان حدس زد که اسامی زیر متعلق به یک مغازه طلا و جواهر هستند:
- گوهربین
- عقیق
- مَهگلد
- زمرد
- جواهری
- برلیان
- فلامک
- زرین
- النگو
برخی اسامی دیگر که به صنف خود مرتبط هستند عبارتاند از:
- حریر: مغازه پارچهفروشی
- ایران تحریر: مغازه نوشتافزار
- سرزمین دانلود: سایت اینترنتی
- نیکوتنپوش: فروشگاه لباس
- رویا: فروشگاه تشک و کالای خواب
- شیرین عسل: فروشگاه شکلات و شیرینی
- ریحون: رستوران
۲. نام مناسب برای مغازه ساده و کوتاه است و تلفظ راحتی دارد
فرض کنید از شخصی بپرسید هدفون خود را از کدام مغازه تهیه کرده است و در جواب به شما بگوید: از فروشگاه اسکال کندی (SkullCandy: نام برندی آمریکایی که تولیدکننده هدفون است). آیا این نام در ذهن شما باقی میماند؟ یا آن را درست متوجه میشوید؟ حال تصور کنید اسم مغازه «شباهنگ» بود. آیا این نام راحتتر در ذهن شما باقی نمیماند؟
بخشی از بازاریابی با تبلیغات دهان به دهان انجام میشود. در نتیجه نام کسبوکار شما باید کوتاه باشد و بهراحتی تلفظ شود. برخی از این اسامی عبارتاند از:
- مهگل
- آرام
- کاج
- افرا
- یکتا
- هفت
- زیبا
- پردیس
- صدرا
- تندیس
- آرمان
- ترمه
- بلوچ
- شیلا
۳. اسم مغازه باید خاص و منحصربهفرد باشد
املاک کاشانه، گلفروشی مریم، قنادی باران، کافه پاتوق و … اسامی کلیشهای و پیشپا افتادهای هستند و چندین مغازه با چنین نامهایی در شهر وجود دارد. مشخص است در انتخاب نام این مغازهّها خلاقیتی بهکار نرفته. در عوض اگر اسم مغازه خلاقانه انتخاب شود و منحصربهفرد باشد، شانس این را دارد که به برندی معروف تبدیل شود.
برای مثال نام «آیسپک» را درنظر بگیرید. اگر صاحب این کسبوکار نامی کلیشهای و تکراری برای آن انتخاب میکرد، آیسپک میتوانست تا این اندازه شناختهشده شود؟ آیسپک (بهمعنای قورباغه مأیوس) با انتخابی هوشمندانه این شانس را پیدا کرد که به برندی شناختهشده تبدیل شود.
در ادامه چند نمونه دیگر از اسمهای خاص برای انتخاب اسم مغازه را آوردهایم:
- پرپروک (پروانه در گویش بختیاری)
- ساتیا (راستی و حقیقت، نام ملکهای در ایران باستان)
- اسپرلوس (خانه پادشاهان)
- آرون (صفت نیکو)
- شاران (نام دخترانه بلوچی)
- برزین (تنومند)
- ماهو (زینت، آرایش)
- دیاسا (نام گل)
۴. اسم فروشگاه باید حس خوبی به مخاطب القا کند
هنگام انتخاب اسم مغازه علاوه بر اینکه به بار معنایی آن توجه میکنید، باید سعی کنید اسمی را انتخاب کنید که به مشتری احساس اعتمادبهنفس بدهد. برای مثال دو آرایشگاه را درنظر بگیرید که نام یکی از آنها «تارا» و دیگری «گیسوکمد» است. به نظر شما کدامیک احساس بهتری را به مشتری منتقل میکند؟
برای مثال اسامی زیر احساس مثبتی به مشتری منتقل میکنند:
- خوشگوار
- عالیس
- دلپذیر
- مانکن
- لوکس
- جاودان
- نشاط
۵. برای انتخاب اسم مغازه میتوان از عنصر طنز استفاده کرد
یکی از نمونههای استفاده از طنز و شوخطبعی در انتخاب نام مغازه، «پشمک حاج عبدالله» است. با شنیدن کلمه پشمک، مخاطب ناخودآگاه به یاد پشمک حاج عبدالله و شوخیهایی که با این برند میشود میافتد. برای مثال، اگر نام این برند پشمک آرتا بود، هرگز تا این اندازه در ذهن مشتری ماندگار نمیشد.
۶. نام مناسب برای مغازه میتواند کلمهای عام و ملموس باشد
مجبور نیستید برای انتخاب نام مغازه خلاقیت فراوانی بهخرج دهید یا از کلماتی استفاده کنید که تابهحال کسی آن را نشنیده باشد. میتوانید از کلماتی استفاده کنید که همه مردم هرروز آن را میشنوند یا برایشان ملموس است؛ مانند اشیا، مکانها، اسامی گلها و حیوانات. این اسامی میتوانند کار شما را برای برندسازی آسانتر کنند. چند نمونه از این نامها عبارتاند از:
- پگاه
- کویر
- عقاب
- شهاب
- هلو
- جنگل
- شمرون
- پاییز
- شیراز
- هراز
- جگوار
- آسمان
۷. اسم فروشگاه باید برای فروشگاه آنلاین نیز مناسب باشد
ممکن است در حال حاضر قصد فروش اینترنتی نداشته باشید؛ اما باید دست خود را باز بگذارید. بهتر است اسمی برای فروشگاه خود انتخاب کنید که برای دامنه سایت و شبکههای اجتماعی شما نیز مناسب باشد. حتی اگر قصد ندارید بهصورت آنلاین فعالیت کنید، حتما دامنه و صفحات اجتماعی با نام فروشگاه خود را ثبت کنید تا شخصی نتواند از نام فروشگاه شما سوءاستفاده کند.
نکته دیگر این است که نام مغازه خود را سرچ کنید. شاید این اسم قبلا انتخاب شده باشد یا شاید رقابت در آن کلمه برای گرفتن رتبه در موتورهای جستوجو دشوار باشد.
اگر تصمیم گرفتید فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی کنید، با استفاده از افزونه بازارا از گروه نرمافزاری محک، میتوانید نرمافزار حسابداری را به فروشگاه آنلاین متصل کنید.
نبایدهای انتخاب اسم مغازه
۱. نباید اسم گنگ و بیمعنا انتخاب کنید
یک اسم مناسب برای مغازه، باید مفهومی مرتبط را در ذهن مشتری تداعی کند. برای مثال، باشگاه ورزشی کریمی، هیچ مفهوم خاصی را در ذهن مشتری تداعی نمیکند؛ اما باشگاه ورزشی نوین تن میتواند برای مشتری، تداعیکننده مفاهیمی چون رسیدن به اندام جدید باشد.
۲. برای انتخاب نام مغازه از اسامی مخففشده استفاده نکنید
بسیاری از شرکتهای بزرگ مانند KFC و BMW از عبارات مخفف استفاده میکنند؛ اما این کار ریسک بالایی دارد. مشکلی که این اسامی دارند این است که مشتری نمیتواند تشخیص دهند اسم مغازه شما مخفف چه عباراتی است. این موضوع باعث میشود مشتری نتواند با اسم مغازه شما ارتباط برقرار کند.
۳. در انتخاب اسم مغازه از کلمات پیچیده و خارجی استفاده نکنید.
در انتخاب اسم مغازه نباید سادگی را فدای منحصربهفرد بودن کنید. فرض کنید نام مغازهای مارولوس (marvelous) بهمعنای شگفتانگیز باشد. آیا این اسم بهسادگی قابل خواندن است؟ آیا در ذهن مشتری میماند؟ اسمی که برای مغازه میکنید باید بهسادگی تلفظ شود، برای خواندن آن نیاز به فتحه و کسره نباشد و در زبانهای دیگر معنای نامناسبی ندهد.
مراحل انتخاب نام مناسب برای مغازه
تا به اینجا با اهمیت انتخاب اسم مناسب برای مغازه و بایدها ونبایدهای آن آشنا شدید. در ادامه قصد داریم مرحلهبهمرحله توضیح دهیم چگونه نام مناسبی برای فروشگاهتان انتخاب کنید.
گام ۱: مشخص کنید اسم مغازهتان قرار است نشاندهنده چهچیزی از کسبوکارتان باشد؛ نام برند، محصولات یا مخاطبان هدف؟ برای مثال «شهر کتاب» نامی است که تعریفکننده محصولات فروشگاه است و «خانومی» مخاطبان کسبوکار خود را تعریف میکند؛
گام ۲: در این مرحله باید تعیین کنید مخاطبان هدف شما چه افرادی هستند. آیا مشتریان شما نسل Z هستند یا افراد بازنشسته؟ محصولاتتان را به سازمانها میفروشید (B2B) یا افراد (B2C)؟ انتخاب نام مغازه باید متناسب با مشتریان هدف شما صورت گیرد؛
گام ۳: رقبایتان را تحلیل کنید و تلاش کنید از آنّها متمایز باشید. در برخی اصناف الگوهای خاصی برای نامگذاری وجود دارد؛ اما بهتر است شما متفاوت از رقبایتان عمل کنید. برای اینکه نام متفاوتی انتخاب کنید، ببینید کدامیک از ویژگیهای محصولات یا خدماتتان، شما را از رقبا متمایز میکند؛
گام ۴: در نظر بگیرید که نام کسبوکار شما روی چهچیزهایی چاپ خواهد شد. برای مثال اگر ابعاد محصولات شما کوچک است، ممکن است نام فروشگاه شما روی لیبل بستهبندی آن بیش از حد ریز شود و بهسادگی قابل خواندن نباشد؛
گام ۵: خود را به جای مشتری بگذارید. ببینید اگر مشتری مغازه خودتان بودید، اسم مغازهتان را دوست داشتید؟
گام ۶: اکنون وقت آن رسیده تا از بین اسامی موردنظرتان، یکی را انتخاب کنید. اگرچه لازم است از رقبایتان متمایز شوید، اما نیازی به پیدا کردن نامی عجیبوغریب نیست. کافی است نامی انتخاب کنید که نشاندهنده ویژگیهای منحصربهفرد کسبوکار شما باشد.
جمعبندی
انتخاب اسم مغازه بر میزان فروش شما نیز مؤثر خواهد بود. نام مناسب برای مغازه باید بهسادگی تلفظ شود، مفهوم مثبتی را در ذهن مشتری تداعی کند و در ذهن او ماندگار شود. در این مطلب توضیح دادیم روشهای انتخاب نام مغازه چیست و به نکات انتخاب اسم برای مغازه پرداختیم. امیدواریم با استفاده از نکات این مطلب بتوانید نام مناسبی برای فروشگاهتان انتخاب کنید. اگر نامهای دیگری برای اسم مغازه به ذهنتان میرسد، آنها را با ما به اشتراک بگذارید.
4 Responses
سلام خسته نباشید خدمت شما
مطلب بسیار عالی بود امیدوارم فروشگاه خود را راه اندازی کنم✌️
با سلام
خواهش میکنم ، لطف دارین
سلام برای پوشاک زنانه، نامِ ملکه مد خوبه؟
برادر اگر یکی از استان های کشور های خارجی را بالای مغازه یا تعمیر گاه مان بگذاریم مشکل خاصی که ندارد؟