مجازی سازی به ساخت نمونه مجازی (غیر واقعی) از چیزهایی مثل پلتفرم سخت افزاری، سیستم عامل، وسایل ذخیره سازی یا منابع شبکه و نرم افزار گفته می شود.
انواع مجازی سازی
مجازی سازی نرم افزارهای تحت ویندوز: در مجازی سازی می توان کلیه نرم افزارهای تحت ویندوز (مانند: نرم افزارهای حسابداری، مالی و …) را تحت وب درآورد که این کار قابلیت استفاده در هر مکان و زمان و بی نهایت کاربر را به طور همزمان به آنها می دهد.
مجازی سازی سرور:
به معنای مستقل کردن سرویس دهنده های نرم افزاری و سیستم عاملها از سخت افزار یک سرور می باشد. به زبان ساده تر با استفاده از یک سرور سخت افزاری و یک سیستم عامل چندین سرور مستقل به وجود آورد که به شکل چشمگیری سبب کاهش هزینه های خرید چندین سرور سخت افزاری، چندین سیستم عامل و چندین آنتی ویروس می شود و فقط با یک سرور سخت افزاری و یک سیستم عامل میتوان چندین سرور ایجاد کرد.
مجازی سازی دسکتاپ:
می توان به کاربران فارغ از اینکه از چه دستگاه یا سیستم عاملی استفاده میکنند از طریق بستر شبکه دسترسی به دسکتاپ مخصوص به خودشان را بدهیم. در واقع فارغ از نوع دستگاهی که یک کاربر دارد میتوانیم تجربه کار با یک رایانه با انواع سیستم عاملها را به وی بدهیم.
مجازی سازی شبکه:
در این نوع مجازی سازی به مجازی کردن کابلها،سوئیچ ها، روترها، فایروالها و دیگر تجهیزات پرداخته میشود